Recept za oblande kakve su pravile naše bake: Brza i laka priprema
Ukus detinjstva
Oblande su kolač na kom su odrasle generacije, a svaka svečana trpeza, posebno ona slavska, nezamisliva je bez njih. Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a novi recepti uključuju i namirnice poput čokolade i lešnika.
Međutim, mi smo danas za vas pripremili oblande kakve su pravile naše bake, te se nadamo da će vas njihov ukus vratiti u najbezbrižnije doba.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
- 500 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 120 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin.
Sve vreme mešajte. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe.
Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele.
Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu.
Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi.
Posle toga, kolač je spreman za sečenje i jelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)