Recept za posnu pitu sa pečurkama: Jedna namirnica joj daje poseban ukus
Nestaće sa stola za tili čas
Ukoliko vam je potreban brz recept za posnu pitu, onda ste na pravom mestu. Pita sa pečurkama je idealna za doručak, večeru, ali i predjelo, a ukusna je i sutradan.
S obzirom na to da je u toku post i da je izbor namirnica smanjen, naš savet je da ovoj piti dodate praziluk. Od njega će dobiti posebnu notu ukusa.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora
- 800 g šampinjona
- 1 struk praziluka
- biber
- so
- ulje
- kisela voda
Priprema:
U zagrejan tigan sipajte malo ulja, pa dodajte iseckan praziluk. Posle nekoliko minuta dodajte šampinjone koje ste isekli na listiće.
Odvojte po tri kore. U posudi pomešajte ulje i kiselu vodu.
Prve dve kore poprskajte mešavinom ulja i vode, a pre treće rasporedite deo fila.
Kore uvijte u rolat i slažite u pleh koji ste prethodno pobložili pek papirom.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Kore odozgo premažite ostatkom mešavine vode i ulja.
Pitu pecite na 210 stepeni, dok kore ne porumene.
Prijatno!
(Telegraf.rs)