Recept za posne pljeskavice od tikvica: Ručak gotov za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen posni obrok u kome ćete uživati

Foto:Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, onda ste na pravom mestu. Posne pljeskavice od tikvica se spremaju očas posla, a recept za njih će vam tražiti svako ko ih bude probao.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 4 mlada luka
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 6 kašika griza
  • 6 kašika brašna
  • so
  • peršun
  • ulje

Priprema:

Oljuštite tikvice, pa ih izrendajte, posolite i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Ocedite ih od viška vode i prebacite u činiju.

Povrće iseckajte na kockice, usitnite peršun, pa pomešajte sve zajedno sa tikvicama.

Dodajte griz, brašno, posolite i pobiberite. Sjedinite sve, pa kašikom vadite smesu i pržite jr u vrelom ulju.

Kada su gotove, pljeskavice odlažite na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)