Jesenja pita: Doručak koji možete i poneti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskoristite sezonske namirnice

Foto: Pixabay

Ostalo je pre snega još plodova u baštama i na pijačnim tezgama, pa je prava šteta ne iskoristiti ih. Među njima je svakako praziluk, a u kombinaciji sa ostalim vrstama povrća pravo je rešenje za ukusne obroke.

Predstavljamo vam recept za pitu koja je zdrava, ukusna i vrlo laka za pravljenje.

Sastojci:

  • 1 praziluk
  • 1 manja tikvica
  • 400 g svežeg kupusa
  • so 
  • biber
  • 1 pakovanje kora za pitu

Priprema:

Na malo ulja propržite iseckan praziluk, izrendanu tikvicu u prethodno iseckan, pa skuvan kupus. Sve začinite.

U činiji sjedinite ulje sa kiselom vodom i malo praška za pecivo.

Svaku koru prvo poprskajte pripremljenom tečnošču, pa stavite fil od povrća. Ponavljajte postupak dok ne utošite sav materijal.

Kore možete savijati u rolnice ili ih ređati jednu na drugu, pa ih potom iseći u plehu.

Stavite pitu u rernu zagrejanu na 250 stepeni.

Pecite oko pola sata.

Po želju, pitu možete poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno! 

Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica

(Telegraf.rs)