Recept za kuvano vino u kućnoj radinosti: Aroma i miris koji se šire kućom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najčešće se pije u toku praznika

Foto: Shutterstock

Topli napici poput kuvanog vina idealni su za hladne zimske dane koji nam dolaze. Savršeno kuvano vino ćete, sigurni smo, probati u kafiću, ali ga je zapravo veoma lako napraviti i kod kuće.

Pomoću ovog recepta napravićete savršeno kuvano vino, a cela kuća će mirisati na cimet i karanfilić.

Sastojci:

  • 1 l crnog vina
  • 250 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • 1 pomorandža
  • cimet
  • karanfilćić

Priprema:

Tri kašike šećera stavite u posudu i otopite ih na tihoj vatri. Kada se šećer otopi, prelijte ga vodom i pusite da provri.

Dodajte još jednu kašiku šećera, promešajte, pa sipajte vino.

Kada vino krene da peni, sklonite posudu sa šporeta.

Dodajte cimet i karanfilić i promešajte sve zajedno, pa kuvano vino sipajte u čaše. U vino stavite i pomorandžu iseckanu na kolutove.

Uživajte u svom toplom napitku.

(Telegraf.rs)