Recept za kuvano vino u kućnoj radinosti: Aroma i miris koji se šire kućom
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Najčešće se pije u toku praznika
Foto: Shutterstock
Topli napici poput kuvanog vina idealni su za hladne zimske dane koji nam dolaze. Savršeno kuvano vino ćete, sigurni smo, probati u kafiću, ali ga je zapravo veoma lako napraviti i kod kuće.
Pomoću ovog recepta napravićete savršeno kuvano vino, a cela kuća će mirisati na cimet i karanfilić.
Sastojci:
- 1 l crnog vina
- 250 ml vode
- 4 kašike šećera
- 1 pomorandža
- cimet
- karanfilćić
Priprema:
Tri kašike šećera stavite u posudu i otopite ih na tihoj vatri. Kada se šećer otopi, prelijte ga vodom i pusite da provri.
Dodajte još jednu kašiku šećera, promešajte, pa sipajte vino.
Kada vino krene da peni, sklonite posudu sa šporeta.
Dodajte cimet i karanfilić i promešajte sve zajedno, pa kuvano vino sipajte u čaše. U vino stavite i pomorandžu iseckanu na kolutove.
Uživajte u svom toplom napitku.
(Telegraf.rs)