Pikantni bataci zapečeni sa krompirom: Za ljubitelje brzih, a ukusnih jela
Ovo jelo ne zahteva komplikovanu pripremu, a recept je prilagodljiv - ako želite pikantniju ili nimalo pikantnu varijantu
Nakon sezone posta, ali i ove praznične, kada smo uživali u malo jačoj i obilnoj hrani, vreme je da se vratimo nekim laganijim jelima.
Ovo jelo ne zahteva komplikovanu pripremu, a recept je prilagodljiv - ako želite pikantniju ili nimalo pikantnu varojantu.
Sastojci:
- 600g krompira
- 5 karabataka
- 2 crvene paprike
- 4 čena belog luka
- 2 kašike putera ili masti
- 1 kašičica suve začinslke paprike
- čili
- so
- biber
Priprema:
Najpre podmažite tepsiju za pečenje i dodajte u nju krompir koji ste isekli po želji, najbolje tanko, na kriške, pa ga pospite solju, paprikom, biberom i čilijem.
Nakon toga dodajte usitnjen beli luk, papriku iseckanu, pa sve zajedno prelijte vodom.
Batake i karabatake dobro namažite solju i biberom, pa ih poređajte preko krompira. Na svaki stavite kockicu maslaca ili malo masti.
Tepsiju umotajte u alu-foliju i pecite oko 30 minuta, a zatim skinite foliju i zapecite još malo dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)