Recept koji je "razbesneo" internet: Kako od jednog litra mleka dobiti kilogram sira

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li biste se usudili?

Foto: Pexels

Viralni recepti često znaju da nas iznenade - nešto je toliko lako i jednostavno za pripremu da se zapitamo kako se toga ranije i sami nismo setili, dok su druge stvari totalne nejestive i upitnog su kvaliteta.

Pripremu ovog "sira" ispratili su mnogi i nisu imali ništa lepo da kažu.

U loncu se zagreje litra mleka iz tetrapaka i taj tetrapak se sačuva - trebaće kasnije. Kada se mleko zagreje, posoli se, pa se doda gustin. Potom se u to ubaci topljeni sir (zdenka) i komad narendanog sira, na primer gaude ili trapista, pa se sve izmiska štapnim mikserom. Smesa se nalije u tetrapak tako što mu se odseče vrh, i ostavi se nekoliko sati da se ohladi i stegne i dobije se domaći sir.

- Ako je ovo sir onda sam ja Rimski Papa. Ovo bi se moglo nazvati samo ''slani puding sa sirom'' - bio je jasan komentator.

- Probala i sve bacila, šteta i te litre mlika. Masa je nalik na puding i odvratnog okusa. Moj savet, nemojte ovo raditi - glasio je jedan komentar.

- To sira nije videlo. Svašta se danas može naći na internetu. Kako ljudi kažu: "Svaka roba ima svoga kupca. Tako je i ova smesa nečega za nekoga sir" - pisao je drugi.

"Plasticniju masu nisam u životu videla", "To se ne može nazvati sirom. Sorry", "Glupost", Ti si srećo puding napravila, nema veze, nek nije puno hemije i aditiva i ok je" neki su od komentara.

(Telegraf.rs)