Recept za bečki gulaš: Specijalitet u kom ćete uživati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo zimsko jelo za porodični ručak

Foto: Shutterstock

Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a domaćice sa naših prostorima ga veoma često spremaju. Iako svaka ima svoj recept, mi vam donosimo onaj koji važi za jedan od najlepših.

Bečki gulaš je pravi specijalitet, a kada ga jednom probate, pravićete ga uvek.

Sastojci:

  • 1 kg goveđeg mesa
  • 500 g crvenog luka
  • 4 kašike ulja
  • 1 dl soka od paradajza
  • 2 kašičice začinske paprike
  • 2 čena belog luka
  • narendana limunova kora
  • 2 kašike sirćeta
  • so
  • biber
  • začini po ukusu
  • ruzmarin

Priprema:

Crni luk isecite sitno, pa ga propržite zajedno sa začinskom paprikom na zagrejanom ulju. Dodajte sirće, oko 500 mililitara vode i dinstajte ga dok ne omekša.

Meso iseckajte na kocke, pa ga dodajte u luk.

Zatim dodajte i sok od paradajza, sitno seckan beli luk, ruzmarin, limunovu koru, so, biber i začine po ukusu.

Dinstajte na laganoj vatri i dolivajte vodu dok meso ne omekša.

Potrebno je oko dva sata.

Kada je gotov, služite ga uz pire krompir ili drugi vama omiljeni prilog.

Prijatno!

(Telegraf.rs)