Recept za bečki gulaš: Specijalitet u kom ćete uživati
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Pravo zimsko jelo za porodični ručak
Foto: Shutterstock
Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a domaćice sa naših prostorima ga veoma često spremaju. Iako svaka ima svoj recept, mi vam donosimo onaj koji važi za jedan od najlepših.
Bečki gulaš je pravi specijalitet, a kada ga jednom probate, pravićete ga uvek.
Sastojci:
- 1 kg goveđeg mesa
- 500 g crvenog luka
- 4 kašike ulja
- 1 dl soka od paradajza
- 2 kašičice začinske paprike
- 2 čena belog luka
- narendana limunova kora
- 2 kašike sirćeta
- so
- biber
- začini po ukusu
- ruzmarin
Priprema:
Crni luk isecite sitno, pa ga propržite zajedno sa začinskom paprikom na zagrejanom ulju. Dodajte sirće, oko 500 mililitara vode i dinstajte ga dok ne omekša.
Meso iseckajte na kocke, pa ga dodajte u luk.
Zatim dodajte i sok od paradajza, sitno seckan beli luk, ruzmarin, limunovu koru, so, biber i začine po ukusu.
Dinstajte na laganoj vatri i dolivajte vodu dok meso ne omekša.
Potrebno je oko dva sata.
Kada je gotov, služite ga uz pire krompir ili drugi vama omiljeni prilog.
Prijatno!
(Telegraf.rs)