Piletina u slatkom soja-sosu: Ukus koji će oduševiti ukućane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako pripremljeni bataci će se dugo pamtiti!

Foto: Shutterstock

Mariniranje piletine u soja-sosu i medu biće prava delicija i iznenađenje za ukućane.

Sjajna stvar je što ovako pripremljeno meso možete kombinovati uz različite priloge, pa taj deo pripreme ručka ostavljamo samo vama.

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • maslac
  • so
  • biber
  • 100 ml soja sosa
  • 1 kašičica kečapa
  • 4 kašičice meda
  • 150ml pileće supe (kocka za supu)
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Pomešajte soja sos, kečap, med, pileću supu i šećer. Zatim posolite i pobiberite batake sa obe strane.

Luk narežite i stavite ga na dno tepsije. Potom dodajte meso koje ćete preliti sosom, a onda dodajte naseckani beli luk i malo maslaca.

Sve pokrijte folijom koju ćete probušiti čačkalicom kako bi voda isparila lagano.

Peći na 200 stepeni oko 40 min. Poslednjih 15 minuta skinite foliju, prelijte još malo sosa preko mesa i vratite u rernu da se zapeče.

Poslužiti uz priloge kao što su pire krompir, pirinač, šampinjoni ili samo uz salate.

Prijatno!

Video: Spremili smo turšiju i nije teško: Treba vam tegla i par sastojaka

(Telegraf.rs)