Kaneloni punjeni sirom i spanaćem: Recept koji će vam svi tražiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nećete moći da prestanete da ih jedete

Foto:Shutterstock

Italijanska kuhinja je veoma popularna na našim prostorima, a pored karbonare i bolonjeze testenine, tu si i kaneloni, koji nisu toliko popularni. Međutim, kada ih jednom probate, rado ćete ih spremati i jesti.

Kaneloni punjeni sirom i spanaćem oduševiće sva vaša čula, a i prijaće vam obrok koji u sebi ne sadrži meso.

Sastojci:

  • 12 komada kanelona
  • 2 jajeta
  • 500 g sitnog sira
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g spanaća
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • so
  • biber

Priprema:

U veću šerpu sipajte vodu, dodajte so, pa stavite kanelone da se kuvaju.

Spanać sitno iseckajte, pa ga sjedinite sa jajima, sirom, uljem, začinima i sitno seckanim belim lukom.

Dobijenom smesom puniti kanelone i slažite ih u podmazanu vatrostalnu posudu.

Kanelone prelijte pavlakom za kuvanje i pospite rendanim kačkavaljem.

Pecite ih na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)