Recept za pohovane pileće batake: Hrskav zalogaj kom nećete odoleti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ručak koji se ne propušta

Foto: Shutterstock

Jedan od omiljenih delova pileta je svakako batak. Domaćice ga spremaju na više načina, a u restoranima brze hrane ga u većini slučajeva pohuju.

Ukoliko vam se dopada takav način pripreme, na pravom ste mestu.

Pohovani bataci se spremaju brzo i jednostavno, a kao prilog možete poslužiti pire krompir ili pekarski krompir, a možete ih jesti samo sa salatom i hlebom.

Sastojci:

  • 5 pilećih bataka
  • 3 jaja
  • ž00 g brašna
  • 300 g prezli
  • so
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • ulje

Priprema:

Meso prvo dobro operite, pa mu skinite kožicu i napravite rez na sredini svakog bataka.

Kada to uradite, obršite ih pamučnom krpom da potpuno budu suvi.

Usolite ih i utrljajte belim lukom u prahu.

Batake prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa opet u brašno i jaja i na kraju u prezle.

U dublju posudu sipajte veću količinu ulja, pa se zagreje, pažljivo spuštajte batake.

Prijatno!

(Telegraf.rs)