Recept za spanać sa mlekom: Još jedan sastojak mu daje poseban ukus
Kremast i ukusan
Složićete se da nije nikakva umetnost spremiti spanać. Međutim, uz nekoliko saveta i trikova, možete da ga spremite tako da ukusom podseća na onaj kakav poručujete u restoranu.
Spanać na mleku jednostavno je i zasitno jelo koje ćete sa zadovoljstvom pojesti, a pored mleka, poseban ukus mu daje i maslac.
Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 50 g maslaca
- 2 kašike brašna
- 4 čena belog luka
- 500 ml mleka
- so
- biber
Priprema:
Operite spanać, odstranite tvrđe stabljike, pa ga stavite u duboki lonac, prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva.
Kad provri, kuvajte ga još pet minuta, a onda ga ocedite i ohladite.
Ohlađen spanać usitnite nožem.
U dubljem tiganju otopite maslac, dodajte brašno i mešajte dok brašno ne dobije zlatnu boju.
U to dodaje i sitno seckan beli luk.
Čim luk zamiriše, dodajte usitnjeni spanać i zalijte ga polovinom mleka i vratite na vatru.
Kuvajte na srednje jakoj vatri, a čim se zgusne, dodajte ostatak mleka, posolite, pobiberite i kuvajte još deset minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)