Kanađanin prvi put probao srpsku hranu: Sarmu jeo kineskim štapićima, za kajmak rekao da je majonez
Video je pregledan više od 740.000 puta
Kanadski bloger Gaj Hobeika popularnost je stekao svojim video-snimcima u kojima degustira hranu iz celog sveta. Posle raznih specijaliteta koje je probao, na red su došli ćevapi, sarma i ajvar.
Ove specijalitete, Gaj je nazvao "srpskom hranom".
- Mala zemlja blizu Rusije, mislim - rekao je na početku snimka.
Prvo je probao ćevape i lepinju i dao im ocenu osam od deset.
Zatim je na red došla sarma koju je jeo kineskim štapićima. Probao je i ajvar, koji prema njegovom mišljenju ima ukus kečapa, a posebno mu se dopala urnebes salata koju je ocenio devetkom.
Video je pregledan više od 740.000 puta, ali se mnogima nije dopao zbog očiglednog nepoznavanja hrane i njenog porekla.
Ono što su mu mnogi zamerili je to što je kajmak koji je stavljao u lepinju nazvao majonezom.
- Amerika je bliža Rusiji nego Srbija i je l' on to kajmak nazvao majonezom - napisao je jedan čovek.
- Sarma se ne jede tako - dodao je drugi.
Inače, Gaja prati više milion ljudi na "TikToku", a do sada je probao hranu iz Francuske, Belgije, Meksika, Brazila i mnogih drugih zemalja sveta, prenosi "Klix".
(Telegraf.rs)