Kanađanin prvi put probao srpsku hranu: Sarmu jeo kineskim štapićima, za kajmak rekao da je majonez

Vreme čitanja: oko 1 min.

Video je pregledan više od 740.000 puta

Foto: Shutterstock

Kanadski bloger Gaj Hobeika popularnost je stekao svojim video-snimcima u kojima degustira hranu iz celog sveta. Posle raznih specijaliteta koje je probao, na red su došli ćevapi, sarma i ajvar.

Ove specijalitete, Gaj je nazvao "srpskom hranom".

- Mala zemlja blizu Rusije, mislim - rekao je na početku snimka.

Prvo je probao ćevape i lepinju i dao im ocenu osam od deset.

Zatim je na red došla sarma koju je jeo kineskim štapićima. Probao je i ajvar, koji prema njegovom mišljenju ima ukus kečapa, a posebno mu se dopala urnebes salata koju je ocenio devetkom.

Video je pregledan više od 740.000 puta, ali se mnogima nije dopao zbog očiglednog nepoznavanja hrane i njenog porekla.

Ono što su mu mnogi zamerili je to što je kajmak koji je stavljao u lepinju nazvao majonezom.

- Amerika je bliža Rusiji nego Srbija i je l' on to kajmak nazvao majonezom - napisao je jedan čovek.

- Sarma se ne jede tako - dodao je drugi.

Inače, Gaja prati više milion ljudi na "TikToku", a do sada je probao hranu iz Francuske, Belgije, Meksika, Brazila i mnogih drugih zemalja sveta, prenosi "Klix".

Video: Moja Jela: Jelena Knežević u Zasavici otkriva svoje kulinarske tajne

(Telegraf.rs)