Recept za tart sa sirom i spanaćem: Jelo koje morate da isprobate

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je jednostavna, a ukus je neodoljiv

Foto:Shutterstock

Takozvana pita bez gornje kore, odnosno tart, odskora je veoma popularan i na našim prostorima. Tart je idealan za kreacije, spajanje ukusa i veoma je dekorativan.

Dok ga većina pravi sa slatkim nadevima, mi smo rešili da vam damo recept za slaninu verziju.

Kombinacija sira i spanaća je neodoljiva, te verujemo da ćete ga često praviti.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 3 kašike mleka
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

sastojci za nadev:

  • 500 g spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 dl mleka
  • 100 g kačkavalja
  • 150 g sitnog sira
  • 20 g maslaca
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Prosejte brašno, pa u njega stavite so, prašak za peciv, mleko i iseckan maslac.

Umesite testo, pa ga umotajte u foliju i ostavite u frižider na pola sata.

Za to vreme iseckajte spanać na tračice, luk na kockice.

Posolite spanać i luk.

Testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa ga stavite u kalup za pečenje.

Nožem izbockajte testo po vrhu na nekoliko mesta.

Maslac otopite i pomešajte ga zajedno sa izrendanim kačkavaljem, sirom, mlekom, lukom, spanaćem i kašikom brašna.

Sve dobro sjedinite i prelijte preko kore.

Tart pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)