Recept za tart sa sirom i spanaćem: Jelo koje morate da isprobate
Priprema je jednostavna, a ukus je neodoljiv
Takozvana pita bez gornje kore, odnosno tart, odskora je veoma popularan i na našim prostorima. Tart je idealan za kreacije, spajanje ukusa i veoma je dekorativan.
Dok ga većina pravi sa slatkim nadevima, mi smo rešili da vam damo recept za slaninu verziju.
Kombinacija sira i spanaća je neodoljiva, te verujemo da ćete ga često praviti.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 150 g maslaca
- 3 kašike mleka
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
sastojci za nadev:
- 500 g spanaća
- 1 glavica crnog luka
- 1,5 dl mleka
- 100 g kačkavalja
- 150 g sitnog sira
- 20 g maslaca
- 1 kašika brašna
Priprema:
Prosejte brašno, pa u njega stavite so, prašak za peciv, mleko i iseckan maslac.
Umesite testo, pa ga umotajte u foliju i ostavite u frižider na pola sata.
Za to vreme iseckajte spanać na tračice, luk na kockice.
Posolite spanać i luk.
Testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa ga stavite u kalup za pečenje.
Nožem izbockajte testo po vrhu na nekoliko mesta.
Maslac otopite i pomešajte ga zajedno sa izrendanim kačkavaljem, sirom, mlekom, lukom, spanaćem i kašikom brašna.
Sve dobro sjedinite i prelijte preko kore.
Tart pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)