Recept za marinadu za sve vrste mesa: Biće sočno i ukusno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo se priprema, a mesu daje posebnu aromu

Foto: Pixabay

Danas je prvi maj, dan kada će mnogi izaći u prirodu i uz ukusnu hranu provesti ovaj praznik. Meso koje planirate da pečete biće najbolje ukoliko ga pre roštiljanja marinirate.

Zato smo za vas spremili recept za marinadu koja je se idealno kombinuje uz svako meso.

Sastojci:

  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 100 ml jabukovog sirćeta
  • ½ kašičice soli
  • 4 čena belog luka
  • so, biber
  • 1 kašičica začinske paprike

Priprema:

Usitnjeni beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber začinsku papriku, pa uz kašiku ulja i sirćeta dobro izmešajte.

Kada sve fino izmešate, dodajte preostalu količinu sirćeta i ulja.

Meso dobro utrljajte sa svih strana i ostavite ga par sati u frižideru, a onda ga pecite na roštilju.

Prijatno!

(Telegraf.rs)