Recept za marinadu za sve vrste mesa: Biće sočno i ukusno
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Brzo se priprema, a mesu daje posebnu aromu
Foto: Pixabay
Danas je prvi maj, dan kada će mnogi izaći u prirodu i uz ukusnu hranu provesti ovaj praznik. Meso koje planirate da pečete biće najbolje ukoliko ga pre roštiljanja marinirate.
Zato smo za vas spremili recept za marinadu koja je se idealno kombinuje uz svako meso.
Sastojci:
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- ½ kašičice soli
- 4 čena belog luka
- so, biber
- 1 kašičica začinske paprike
Priprema:
Usitnjeni beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber začinsku papriku, pa uz kašiku ulja i sirćeta dobro izmešajte.
Kada sve fino izmešate, dodajte preostalu količinu sirćeta i ulja.
Meso dobro utrljajte sa svih strana i ostavite ga par sati u frižideru, a onda ga pecite na roštilju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)