Recept za mlince sa ćuretinom: Obrok kom je teško odoleti
Spremaju se brzo, a još brže nestaju iz tanjira
Mlinci su u poslednje vreme veoma popularni, a domaćice ih najčešće spremaju sa piletinom ili ćuretinom.
Recept koji smo danas pripremili za vas je veoma jednostavan i verujemo da ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 500 g mlinaca
- 500 g ćurećeg filea
- 180 g pavlake
- 500 ml neutralne pavlake
- 250 g kačkavalja
- kocka za supu
- ulje
- so, biber
Priprema:
Ćureće šnicle izlupate kuhinjskim čekićem, pa ih dobro usolite s obe strane.
Zagrejte ulje i pržite šnicle dok ne porumene, pa ih, kada se prohlade, isecite po širini na trake.
U pola litra proključale vode spustite kocku za supu.
Mlince izlomite na manje komade,pa polovinu izlomljenih mlinaca stavite u supu i dobro ih natopite. .
Kada su mlinci omekšali, izvadite ih i ponovite postupak sa preostalom količinom mlinaca.
Pomešajte običnu i neutralnu pavlaku za kuvanje.
Uzmite veću vatrostalnu ili keramičku posudu i ređajte slojeve na sledeći način - na dno posude sipajte malo ulja u kom ste pekli ćuretinu. Zatim stavite malo mlinaca, preko malo umućene pavlake, pa malo isečenog mesa, pa opet pavlaku, pa mlince, pa pavlaku.
Ukoliko vam je ostalo malo bujona, prelijte ga preko mlinaca.
Preko umućene pavlake izrendajte grama kačkavalja.
Mlince pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)