Recept za pohovani kačkavalj: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan prilog uz svako meso ili pomfrit

Foto:Shutterstock

Ako ste gurman, onda sigurno obožavate pohovani kačkavalj. Recept za pohovani kačkavalj je vrlo jednostavan, ali ipak postoji jedan trik pomoću kog će biti isti kao iz restorana.

Naime, tajna je u tome da kačkavalj stavite u zamrzivač sat vremena pre pripreme.

Sastojci:

  • 500 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 100 g prezli
  • ulje

Priprema:

Kačkavlja isecite na deblje listove, otprilike širine kažiprsta, pa ga stavite u zamrzivač.

Dok se kačkavalj hladi, pripremite prezle, brašno, umućenih jaja i čašu hladne vode.

Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.

Kačkavalj pržite u dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

(Telegraf.rs)