Ideja za letnji ručak: Salata od 7 slojeva
Ova salata je savršena i kao ceo obrok i kao prilog jelu
Ovaj recept za salatu koja obiluje slojevima povrća, ljutim prelivom, sirom i slaninom gotovo da garantuje da će biti vaš novi letnji favorit na trpezi.
Skoro kao da se nešto magično dešava kada sve te slojeve složite i pustite ih da se malo druže. Uvek ćete poželeti još jedan zalogaj.
Jedna od sjajnih stvari u vezi sa ovom salatom je što je lako prilagodljiva. Nema crvenu papriku? Iskoristite zelenu, žutu, narandžastu... Ne volite određeno povrće? Zamenite ga za nešto što volite - na primer brokoli ili karfiol.
Želite da bude još hranjivija? Dodajte sloj tvrdo kuvanih jaja i nazovite je salatom od osam slojeva. Želite još? Dodajte sloj kuvane i ohlađene testenine i nazovite je salatom od devet slojeva! Nebo je granica.
Jedno je, međutim, dobar izbor - poslužite je u prozirnoj posudi kako biste pokazali sve njene slojeve.
Sastojci
- 1 zelena salata
- 1 crvena paprika, iseckana
- 1/2 šolje crvenog luka, iseckana
- 1 kesica smrznutog graška, odmrznut, skuvan i oceđen
- 1 1/4 šolje majoneza
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog biber
- 2 šolje rendanog kačkavalja
- 300 grama kuvane slanine, ispečene i izmrvljene
Priprema
U veliku prozidrnu činiju za salatu ravnomerno nanesite listove zelene salate na dno.
Potom po njoj pospite crvenu papriku, crveni luk i grašak.
U odvojenoj posudi promešajte majonez, šećer, so i biber i dobro sjedine. Ravnomerno rasporedite ovu mešavinu po vrhu graška.
Potom pospite rendani kačkavalj, a preko i izmrvljenu slaninu.
Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje četiri sata pre serviranja.
(Telegraf.rs)