Ideja za letnji ručak: Salata od 7 slojeva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova salata je savršena i kao ceo obrok i kao prilog jelu

Foto: Shutterstock

Ovaj recept za salatu koja obiluje slojevima povrća, ljutim prelivom, sirom i slaninom gotovo da garantuje da će biti vaš novi letnji favorit na trpezi.

Skoro kao da se nešto magično dešava kada sve te slojeve složite i pustite ih da se malo druže. Uvek ćete poželeti još jedan zalogaj.

Jedna od sjajnih stvari u vezi sa ovom salatom je što je lako prilagodljiva. Nema crvenu papriku? Iskoristite zelenu, žutu, narandžastu... Ne volite određeno povrće? Zamenite ga za nešto što volite - na primer brokoli ili karfiol.

Želite da bude još hranjivija? Dodajte sloj tvrdo kuvanih jaja i nazovite je salatom od osam slojeva. Želite još? Dodajte sloj kuvane i ohlađene testenine i nazovite je salatom od devet slojeva! Nebo je granica.

Jedno je, međutim, dobar izbor - poslužite je u prozirnoj posudi kako biste pokazali sve njene slojeve.

Sastojci 

  • 1 zelena salata 
  • 1 crvena paprika,  iseckana
  • 1/2 šolje crvenog luka, iseckana
  • 1 kesica smrznutog graška, odmrznut, skuvan i oceđen
  • 1 1/4 šolje majoneza
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice crnog biber
  • 2 šolje rendanog kačkavalja 
  • 300 grama kuvane slanine, ispečene i izmrvljene 

Priprema

U veliku prozidrnu činiju za salatu ravnomerno nanesite listove zelene salate na dno.

Potom po njoj pospite crvenu papriku, crveni luk i grašak.

U odvojenoj posudi promešajte majonez, šećer, so i biber i dobro sjedine. Ravnomerno rasporedite ovu mešavinu po vrhu graška.

Potom pospite rendani kačkavalj, a preko i izmrvljenu slaninu.

Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje četiri sata pre serviranja.

(Telegraf.rs)