Pileća pašteta je odličan izbor domaćinskog doručka: Lako i brzo se sprema, a još brže jede

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je pripremite u domaćoj radinosti, oduševićete se jedinstvenim ukusom

Foto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana

Često za doručak posežemo za možda i nezdravim namirnicama kao što su paštete.

Ipak, možete lako i brzo napraviti domaću pileću paštetu po jedinstvenom receptu, a nije vam potrebno ni previše sastojaka.

Sastojci:

  • pileći batak i karabatak
  • 1 jaje
  • 1 krompir
  • 1 kašika putera
  • pola glavice crnog luka
  • 1 kašičica senfa
  • sok od pola limuna
  • malo peršuna
  • so
  • biber

Priprema:

Skuvajte jaje i krompir.

Sve sastojke sjedinite i izblendajte. Ukoliko vam deluje mnogo gusto, možete dodati kašiku do dve supe. Gotovu paštetu stavite u staklenu teglu i čuvajte u frižideru do nekoliko dana.

Prijatno!

(Telegraf.rs)