Kineski kupus sa piletinom: Ručak koji će vam postati omiljeni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miris, ukus i puni stomaci!

Foto: Shutterstock

Piletina je meso koje vam dozvoljava da isprobavate razne recepte i odličan je izbor ukoliko želite da iskažete svoju kulinarsku kreativu,

Recepti sa piletinom su odlični, pogotovo ako uključuju salatu. Ako želite da malo zašarenite tanjire za ručak, onda je piletina sa kineskim kupusom odlična ideja za vas.

Laka je priprema, a ručak je spoj zdravog i ukusnog.

Sastojci:

  • 1 kg kineskog kupusa
  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manji celer
  • 2 veće šargarepe
  • suvi biljni začin
  • biber
  • peršun
  • soja sos
  • 2 kašike gustina
  • 250-300 g pirinča

Priprema:

Belo meso isecite na rezanca, a zatim ga prekrijte kašikom gustina i soja sosom.

Celer i crni luk iseckajte na sitnije komade, šargarepe na kolutove, a kupus isecite na kriške.

U voku ili dubljoj posudi na ulju propržite piletinu da porumeni, pa je sklonite negde sa strane, dok pripremate ostatak.

Na istom ulju zatim redom dinstajte kratko luk, celer, šargarepu. Zatim pospite začinom i biberom.

Dodajte kupus i nastavite sa dinstanjem, uz malo dolivene vode.

Kada kupus omekša, vratite piletinu u posudu, sve promešajte i pospite soja sosom. Ostavite da se krčka tri do pet minuta.

Jelo možete poslužiti sa barenim pirinčem.

Prijatno!

(Telegraf.rs)