Recept za gibanicu sa kiselom vodom: Neodoljiv izgled i savršeni ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miris koji budi sećanja

Foto: Shutterstock

Nekada je najlepše uživati u jednostavnosti. Zato nam se i najviše "uslade" domaći recepti, koji su jednostavni, a asociraju na detinjstvo i dom.

Gibanica se može pripremati na nekoliko načina i sigurno je svaki na svoj način ukusan. Recept koji smo pripremili za vas sadrži kiselu vodu, što joj daje lakši, ali i mekši sastav, a ukus - bolji nego ikad.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 500 ml kisele vode  
  • 300 g sira
  • kore za pitu
  • 2-3 kašike ulja 

Priprema:

Umutite jaja, pa im dodajte kiselu vodu i promešajte.

U nauljanu tepsiju ređajte red kora, pa red sira i opet red kora. Tako sve dok vam ne ponestane sastojka.

Prelijte preostalom smesom.

Posebno zagrejte malo ulja i sipajte u tepsiju.

Pecite nekih 20 minuta samo odozdo, a posle sa obe strane.

Prijatno!

(Telegraf.rs)