Recept za karfiol iz rerne: Idealan ručak, za koji vam treba nekoliko začina i 20 minuta
Da li ste spremni da pokupite sve pohvale zahvaljujući ovom receptu?
Karfiol i nije najomiljenija namirnica ljudima, naročito deci. Ipak, onaj ko ga priprema zna da, ako se spremi kako treba, ovo povrće može biti prava zvezda obroka.
Ovaj recept za karfiol spremljen samo sa začinima, će vas u to sigurno uveriti.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3/4 kašičice kurkume u prahu
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice aleve paprike
- 1/4 kašičice kumina
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice đumbira u prahu
- 1/4 kašičice cimeta
Priprema:
Rernu uključite i ostavite da se zagreje na 200 stepeni.
Obložite tepsiju papirom za pečenje.
Karfiol presecite na pola, a zatim otkinite sve cvetiće. Po vašoj proceni isecite cvetić koji mislite da neće stati.
U jednu činiju sipajte kurkumu, so, alevu papriku, kuminu, beli luk u prahu, đumbir u prahu i cimet. Sve sjedinite mešanjem. Umesto đumbira možete koristiti i crni luk u prahu.
Cvetove karfiola stavite u jednu veću posudu, prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. Svaki cvetić treba da bude dobro nauljen.
Zatim, dodajte mešavinu začina i opet sve dobro promešati.
Sada je karfiol spreman za rernu. Stavite u tepsiju tako da je isečena strana cveta prema dole.
Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Na pola pečenja promešajte karfiol.
Prijatno!
(Telegraf.rs)