Pohovani celer: Sve popularniji recept, koji je zaslužio da bude deo vaše trpeze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u receptu veoma jednostavnom za pripremu

Foto: Shutterstock

Na porodičnim trpezama sve je češći pohovani celer, obično kao prilog uz neko drugo povrće ili pak meso. S obzirom na to da je veoma zdrav, nije naodmat da se nađe i na vašem jelovniku.

Pohuje se koren celera, a stabljiku sa listovima takođe možete da sačuvate jer je veoma bogata vlaknima.

Uživajte u receptu koji je veoma jednostavan za pripremu.

Sastojci: 

  • 1 veći koren celera ili da manja
  • 2 jajeta
  • prezle
  • brašno
  • origano
  • so

Priprema:

Koren celera oljuštite i isecite da na kolutove debljine oko pola centimetra.

U posoljenu proključalu vodu stavite celer i kuvajte oko dva-tri minuta.

Ocedite celer, pa da umačite u umućena jaja začinjena solju i origanom, pa u brašno, te u prezle.

Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu boju, te vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

Poslužite uz grčku jogurt ili omiljene soseve, a može biti i kao prilog mesu i drugom povrću.

(Telegraf.rs)