Posni, slani mafini, idealni kao doručak i predjelo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je veoma laka, ukus neprocenjiv

Foto: Shutterstock

U sezoni slava poseban je izazov imati uvek neki svež recept, posebno kada su slave posne. Zato su slani mafini sa semekama idealno rešenja za vaše predjelo, ali i svakodnevno - kao brz i zdrav doručak.

Mafini sa semekama se spremaju veom lako.

Sastojci: 

  • 3 šoljice kukuruznog brašna
  • 3 šoljice belog pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 100 g susama
  • 100 g semenki suncokreta
  • 50 g semenki bundeve
  • 1 šoljica ulja
  • 3 šoljice kisele vode

Priprema:

Sve izmešajte, pa dodajte šoljicu ulja i tri šoljice kisele vode.

Umesite sastoijke i ujednačite ih u testo (može se dodati još malo kisele vide).

Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, dok mafini ne dobiuju zlatastu boju i čačkalica kojom ste proboli mafin ne bude suva.

(Telegraf.rs)