Posni, slani mafini, idealni kao doručak i predjelo
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Priprema je veoma laka, ukus neprocenjiv
Foto: Shutterstock
U sezoni slava poseban je izazov imati uvek neki svež recept, posebno kada su slave posne. Zato su slani mafini sa semekama idealno rešenja za vaše predjelo, ali i svakodnevno - kao brz i zdrav doručak.
Mafini sa semekama se spremaju veom lako.
Sastojci:
- 3 šoljice kukuruznog brašna
- 3 šoljice belog pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 g susama
- 100 g semenki suncokreta
- 50 g semenki bundeve
- 1 šoljica ulja
- 3 šoljice kisele vode
Priprema:
Sve izmešajte, pa dodajte šoljicu ulja i tri šoljice kisele vode.
Umesite sastoijke i ujednačite ih u testo (može se dodati još malo kisele vide).
Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, dok mafini ne dobiuju zlatastu boju i čačkalica kojom ste proboli mafin ne bude suva.
(Telegraf.rs)