Recept za meksičku musaku: Promena koja će vas prijatno iznenaditi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan zalogaj je dovoljan da vas osvoji

Foto: Shutterstock/Tatiana Vorona

Naporno je stalno razmišljati o novim idejama za ručak, naročito ako nikako da naiđete na nešto novo, lako i brzo za pripremu.

Musaka je u našoj tradiciji veoma dugo, a njene varijacije uvek donose zanimljive i nove kombinacije ukusa. Ovoga puta je u pitanju meksička musaka, koja je prava "bomba" ukusa.

Meksička musaka je pravi skup namirnica, a recept za nju je i više nego jednostavan.

Sastojci za meksičku musaku:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 200 g crvenog pasulja iz konzerve
  • glavica srednjeg crnog luka
  • čen belog luka
  • 200 g kukuruza šećerca iz male konzerve
  • čaša i po pirinča
  • suva začinska paprika
  • mocarela

Priprema meksičke musake:

Zagrejte ulje na srednjoj vatri, te izdinstajte crni i beli luk.

Dodajte mlo vode, a potom dodajte mleveno mesto da se prži zajedno sa dinstanim lukom.

Dodajte malo soli i bibera, a potom promešajte i preklopite.

Stavite pirinač da se kuva.

Kada pirinač bude gotov, procedite ga i dodajte u mleveno meso. Promešajte, a potom dodajte kukuruz i pasulj, koji procedite.

Dodajte kašičicu paprike zbog boje i arome.

Smesu stavite u posudu za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Pred kraj možete dodati kolutove mocarele po površini i vratiti da se dopeče pet minuta.

Poslužiti uz jogurt ili pavlaku.

Prijatno!

(Telegraf.rs)