Posni čupavci koji su ravni mrsnim: Uživaćete u savršenom spoju kokosa i čokolade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobo poznat ukus može se preslikati i u posnoj varijanti

čupavci sa kokosom, foto screenshot Youtube

Čuveni čupavci se nikada ne odbijaju i mnogi ih pamte kao "večne" kolače, na kojima su generacije odrastale.

Postoji recept za posne čupavce, koji će oduševiti svakoga, bez obzira na to da li se pridržavaju posta ili ne.

Sastojci za posne čupavce:

  • 300 g brašna
  • 7 kašika šećera
  • prašak za pecivo

za fil:

  • 100 g šećera
  • dve kašike kakaa
  • 150 g posnog margarina
  • 70-100 g crne čokolade za kuvanje
  • oko 150 g mrvica kokosa

Priprema posnih čupavca:

U jednu činiju pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte kašiku ulja i malo vode i sve sastojke dobro izmešajte.

Odložite činiju sa strane da "odmori", dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni.

Pleh obložite papirom za pečenje i preko prelijte smesu. Treba da izgleda poput kore za tortu. Jednako je rasporedite po plehu i stavite da se peče 20 do 30 minuta.

Kada kora postane zlatna,  izvadite je da se ohladi. Za to vreme pravimo fil.

U jednu šerpicu pomešajte vodu i šećer i stavite na srednju vatru. Kada se ugreje, u vodu dodajte margarin i mešajte dok se ne rastopi.

Dodajte zatim čokoladu i kakao i mešajte dok se sve ne sjedini.

Koru isecite na kockice i u ohlađeni fil umačite kore, pa uvaljajte u mrvice kokosa.

Stavite kolačiće da se ohlade, pa ih poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)