Recept za posne palačinke: Tanke, mekane kao oblak i uvek svima uspevaju
Poslastica koja je svima obeležje detinjstva
Palačinke su poslastica koja je uvek dobrodošla, a uglavnom sve sastojke domaćice imaju u svojoj kuhinji. Ipak, kako smo u vreme posta, okrećemo se posnim stvarima, pa tako, kada nam se prijedu palačinke, moramo da pazimo na sastojke.
Recept za posne palačinke je jednostavan i vredi ga napraviti.
Sastojci za posne palačinke:
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 1 šolja heljdinog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 šolje gazirane vode
- 1 kašika šećera
- pola kesice vanilin šećera
- malo soli
- malo kokosovog ulja
Priprema posnih palačinki:
Pomešajte obe vrste brašna sa gaziranom vodom, pa dodajte šećer, vanilin šećer, so i prašak za pecivo tek na kraju. Lagano promešajte, pa dodajte kašiku ulja i promešajte dok se sve lepo ne sjedini.
U tiganju za palačinke sipajte par kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipajte jednu kutlaču smese za posne palačinke.
Pecite ih naravno kao klasične palačinke: kada jedna strana bude pečena, okrenite na drugu.
Možete ih poslužiti uz džem, med ili sa voćem.
Prijatno!
(Ona.rs)