Ideja za posni ručak: Salata od pirinča i pečuraka

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Odmorite stomak sa ukusnim i jednostavnim jelom nakon praznične trpeze

Foto: Shutterstock

Pripremite ukusan i hranjiv posni obrok, kako bi ste odmorili stomak od teške hrane kojoj je izložen predhodnih prazničnih dana.

Pred vama je recept koji se simbolično naziva "salata" jer sadrži nekoliko vrsta povrća, ali se zapravo radi o jednostavnom jelu sa pečurkama, pirinčem, prazilukom, lukom i paprikama.

A za samu pripremu vam je potrebno malo vremena i još manje kulinarske veštine.

Sastojci:

  • 500-600 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 150 gr crvenog pirinča
  • 2 pečene paprike
  • 1/2 struka praziluka

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Operite i poređajte cele paprike na pleh, ubacite u rernu i pecite dok ne uhvate boju. Izvadite ih iz renre i ostavite da se ohlade i "istište" kako bi ih lakše oljuštili. Kada ih očistite od kožice, peteljki i semenki, isekcajte papriku na kockice.

U međuvremenu, operite i isecite luk na kockice, i pečurke na polu mesece.

Zagrjte ulje u dubljoj posudi i prodinstajte luk dok ne postane staklast, a potom dodajte pečurke. Kada sva tečnost iz njih uvri - sklonite sa šporeta.

Za to vreme u dubljoj posudi zagrejte vodu dok ne proključa, a potom skuvajte pirinač prema uputsvu sa pakovanja.

Kada je pirinač gotov, ocedite ga i dodajte u luk i pečurke.

U salatu dodajte još i pripremljenu papriku i sitno iseckan praziluk, a potom začinite po želji i sve dobro promešajte.

Prijatno!

(Ona.rs)