Pečeni krompir sa povrćem kao salata ili prilog: Ukusan i začinjen obrok po želji svakoga
Možete ga kombinovati kako želite
Krompir je većini nas jedna od omiljenih namirnica. Može se spremati u raznom obliku, a najukusniji je kada je začinjen.
Kada se krompir spremi u rerni, zajedno sa ostalim povrćem i začinima, onda to ne može biti loš recept.
Sastojci za pečeni krompir sa povrćem:
- 450 g crvenog krompira
- 1 šaka boranije
- 3 čena belog luka
- 3 šargarepe
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika origana
- 1 kašika timijana
- 1 kašika ruzmarina
- so, biber
Priprema pečenog krompira sa povrćem:
Prvo dobro zagrejte rernu.
Krompir isecite na jednake delove, po vašoj želji, mada je bolje da budu srednji komadi, pa ubacite sve u veću činiju. Šargarepu oljuštite i isecite je po dužini, veličine po želji. Boraniju kratko prokuvajte (samo ključ ili dva) i dodajte je u činiju. Njima dodajte maslinovo ulje i sve začine osim belog luka, pa dobro promešajte.
Smesu izručite na pleh koji ste podmazali sa malo ulja. Pecite vrlo kratko, oko 10 minuta na 200 stepeni, izvadite pleh i preko povrća pospite čenove sitno iseckanog belog luka. Vratite u rernu i pecite dok sve povrće ne omekša, proverićete ako ga viljuškom bocnete.
Gotovo povrće poslužite toplo, a možete ga jesti kao salatu ili kao prilog uz neko meso.
Prijatno!
(Ona.rs)