Paradajz čorba je obrok kome nećete odoleti: Začini su ključni sastojak
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Napravite nešto malo drugačiju varijantu ovog jela
Foto: Shutterstock
Nema ništa lepše od domaćeg obroka, napravljenog sa mnogo ljubavi. Recept za paradajz čorbu je upravo takav, a začini je čine još više specifičnom.
Sastojci za paradajz čorbu:
- 500 ml pasiranog paradajza (ili flaša domaćeg paradajza)
- 500 ml vode
- 1 šaka makarona
- 1 kašika šećera
- 1 kašika suvog začina
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- seckani peršun
- 3 kašike ulja
- so, biber
Priprema paradajz čorbe:
Na zagrejanom ulju u šerpi propržite sitno seckane crni i beli luk pa kad promene boju, dodajte brašno i sve to dinstajte na tihoj temperaturi ringle. Potom sklonite sa šporeta i postepeno dodajte paradajz uz neprekidno mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Posle paradajza dodajte i vodu i vratite na ringlu da se kuva.
Kada čorba proključa, dodajte makarone pa i sve ostale sastojke, odnosno šećer, začine i peršun.
Možete je zgusnuti ili razrediti, sve po ukusu, a i ubaciti krutone.
Prijatno!
(Ona.rs)