Najpoznatiji umak od avokada: Pripremite preukusan gvakamole za 5 minuta

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Autentičan ukus i laka priprema

Foto: Shutterstock

Gvakamole umak je možda i najomiljeniji način pripreme avokada i to sa dobrim razlogom.

Zanimljiva tekstura  i samo nekoliko sastojaka daju mu vrlo specifičan i osvežaajući ukus. Ovaj recept za gvakamole umak savršen je dodatak jelima, a još je lepše ako ga jedete tradicionalno, uz čips.

Sastojci za gvakamole:

  • 2 avokada
  • 2 čena belog luka
  • biber
  • so
  • pola limete
  • iseckani paradjz, po želji

Priprema gvakamolea:

Kašikom izvadite "meso" avokada i stavite ga u činiju.

Viljuškom ga izgnječite do željene teksture. Budite oprezni, jer ćete ga dodatno mešati kasnije pri dodavanju ostalih sastojaka.

Prekrijte ga providnom folijom i stavite u frižider.

Beli luk očistite i sameljite.

Začine dodajte u istu činiju sa belim lukom i postepeno dodajte isceđenu limetu. S vremena na vreme probajte.

Kada budete zadovoljni balansom, dodajte u avokado i pomešajte. Probajte da li treba bilo kakva dorada ukusa i za kraj dodajte naseckani paradajz, ako želite da "ukrasite" umak.

Držite ga u frižideru dok ne servirate obok.

Prijatno!

(Ona.rs)