Najpoznatiji umak od avokada: Pripremite preukusan gvakamole za 5 minuta
Autentičan ukus i laka priprema
Gvakamole umak je možda i najomiljeniji način pripreme avokada i to sa dobrim razlogom.
Zanimljiva tekstura i samo nekoliko sastojaka daju mu vrlo specifičan i osvežaajući ukus. Ovaj recept za gvakamole umak savršen je dodatak jelima, a još je lepše ako ga jedete tradicionalno, uz čips.
Sastojci za gvakamole:
- 2 avokada
- 2 čena belog luka
- biber
- so
- pola limete
- iseckani paradjz, po želji
Priprema gvakamolea:
Kašikom izvadite "meso" avokada i stavite ga u činiju.
Viljuškom ga izgnječite do željene teksture. Budite oprezni, jer ćete ga dodatno mešati kasnije pri dodavanju ostalih sastojaka.
Prekrijte ga providnom folijom i stavite u frižider.
Beli luk očistite i sameljite.
Začine dodajte u istu činiju sa belim lukom i postepeno dodajte isceđenu limetu. S vremena na vreme probajte.
Kada budete zadovoljni balansom, dodajte u avokado i pomešajte. Probajte da li treba bilo kakva dorada ukusa i za kraj dodajte naseckani paradajz, ako želite da "ukrasite" umak.
Držite ga u frižideru dok ne servirate obok.
Prijatno!
(Ona.rs)