Recept za puslice: Vazdušasti i ukusni desert koji svima uspeva

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako spremljeni kolačići uvek uspeju

Printskrin: Youtube/Recepttura

Puslice su slatkiš koji se pravi isključivo od jaja i šećera. Njihova priprema ne zahteva puno veštine, a recept za puslice koji delimo sa vama uspe svaki put.

Deca ih obožavaju jer su izuzetno slatke, ali ni stariji im ne odolevaju lako.

Sastojci za puslice:

  • 5 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta

Priprema puslica:

Umutite belanca sa mikserom dok se ne napravi čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer dok mutite jaja i na kraju dodajte i sirće, pa još malo mutite dok se sve ne sjedini.

Obložite veći pleh sa papirom za pečenje, pa kašikom vadite puslice ili ih istiskujte špricem za kolače.

Vodite računa da ih dovoljno razdvojite prilikom "sipanja" jer će tokom pečenja da narastu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, ubacite pleh pa smanjite na 150 stepeni.

Sušite puslice oko sat vremena.

Gotove puslice servirajte u lepu posudu gde mogu da potraju oko dva dana.

Prijatno!

(Ona.rs)