Piletina u kokosovom mleku: Zanimljiv obrt u pripremi filea

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kremasto i slasno!

Foto: Shutterstock

Ovaj kremasti recept za piletinu od kokosovog mleka postaće vaš omiljeni način za pripremu piletine. Sočna pileća prsa i mirisni kokos daju nam jelo spremljeno u jednom tiganju, sa visokim sadržajem proteina za samo 30 minuta!

Sastojci za piletinu u kokosovom mleku:

  • 1 pileće grudi
  • 2dl kokosovog mleka
  • 1 limun
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičica slatke crvene paprike

Priprema piletine u kokosovom mleku:

Meso isecite na šnicle, izlupajte i pospite solju i biberom.

Pržite ga na maloj količini maslinovog ulja. Kada sa obe strane bude pečeno, izvadite ga iz tiganja na tanjir, a u tiganj dodajte beli luk i papriku.

Kada to malo izdinstate u masnoći od mesa, dodajte kokosovo mleko. Kada proključa, nacedite jedan limun. Vratite meso u taj tiganj, pa ga pospite bosiljkom i poklopite, a onda smanjite vatru i još malo dinstajte.

Uz to možete spremiti i pirinač ili drugi prilog, po želji.

Prijatno!

(Ona.rs)