Ideja za ručak: Spremite vegetarijanski "stir fraj"
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Možete da ga napravite za 15 minuta ili manje i poslužite sa smeđim pirinčem
Foto: Shutterstock
Recept za ovo jednostavno, ali i egzotično jelo sa indijskim orasima, puno je ukusa.
Možete da ga napravite za 15 minuta ili manje i poslužite sa smeđim pirinčem ili nudlama.
Mešavina povrća i ukusni sos čine savršen balans slanog sa malo slatkoće, pa nemojte da se začudite ako vaši "mesožderi" u kući zatraže dodatn porciju ovog vegetarijanskog jela.
Sastojci:
- 1/4 šolje soja sosa
- 1/4 šolje vode
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, mlevene
- 2 šolje isečenih svežih pečuraka
- 1 šolja grubo seckane šargarepe
- 1 mala tikvica iseckana na šnite
- 1 slatka crvena paprika, grubo seckana
- 1 mala zelena paprika, grubo seckana
- 4 zelena luka, iseckane
- 2 šolje kuvanog smeđeg pirinča
- 1/2 šolje pečenih indijskih oraščića
Priprema:
U maloj činiji pomešajte soja sos, vodu, smeđi šećer i limunov sok dok ne postane glatki i ostavite na stranu.
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri i potom propržite beli luk jedan minut.
Dodajte povrće a potom dinstajte dok ne postane hrskavo, oko šest do osam minuta.
Dodajte mešavinu soja sosa i sačekajte da pusti ključ.
Dodajte pirinač i pospite sa indijskim orasima.
(Ona.rs)