Ideja za ručak: Spremite vegetarijanski "stir fraj"

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete da ga napravite za 15 minuta ili manje i poslužite sa smeđim pirinčem

Foto: Shutterstock

Recept za ovo jednostavno, ali i egzotično jelo sa indijskim orasima, puno je ukusa.

Možete da ga napravite za 15 minuta ili manje i poslužite sa smeđim pirinčem ili nudlama.

Mešavina povrća i ukusni sos čine savršen balans slanog sa malo slatkoće, pa nemojte da se začudite ako vaši "mesožderi" u kući zatraže dodatn porciju ovog vegetarijanskog jela.

Sastojci:

  • 1/4 šolje  soja sosa
  • 1/4 šolje vode
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, mlevene
  • 2 šolje isečenih svežih pečuraka
  • 1 šolja grubo seckane šargarepe
  • 1 mala tikvica iseckana na šnite
  • 1 slatka crvena paprika, grubo seckana
  • 1 mala zelena paprika, grubo seckana
  • 4 zelena luka, iseckane
  • 2 šolje kuvanog smeđeg pirinča
  • 1/2 šolje pečenih indijskih oraščića

Priprema: 

U maloj činiji pomešajte soja sos, vodu, smeđi šećer i limunov sok dok ne postane glatki i ostavite na stranu.

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri i potom propržite beli luk jedan minut.

Dodajte povrće a potom dinstajte dok ne postane hrskavo, oko šest do osam minuta.

Dodajte mešavinu soja sosa i sačekajte da pusti ključ.

Dodajte pirinač i pospite sa indijskim orasima.

(Ona.rs)