Brokoli čorbica za postpraznični detoks: Brzi ručak za spas vaših creva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vraćamo se čorbastom

Foto: Shutterstock

Nakon što ste prethodnih dana uglavnom hranili obilno, u duhu praznika, vreme je da se vratite standardnoj rutini i da malo pripazite, i na kalorije i na masti. Ovaj recept je savršen za početak postprazničnog menija, koji će vas spasti bolova u stomaku, nadutosti i mučnine.

Sastojci za brokoli čorbicu:

  • 500 g brokolija
  • 150 g krompira
  • 150 g šargarepe
  • 2 kašike brašna
  • 300 ml mleka
  • 400 ml vode
  • 2-3 čena belog luka
  • peršun
  • so
  • biber
  • beli luk u granulama
  • mirođija

Priprema brokoli čorbice:

Povrće dobro usitnite, cvetove brokolija narendajte, a stabiljku isecite na sitne kockice.

Na ulju propržite šargarepu i krompir, pa im dodajte brašno i narendani brokoli. Dodajte i naseckani beli luk. U to sipajte mleko i dodajte vodu.

Kada čorbica provri, dodajte začine i kuvajte na laganoj vatri dok sve povrće ne omekša. Tek na kraju dodajte sitno naseckan peršun i mirođiju, ali nije obavezno, začine birajte po sopstvenom ukusu.

Prijatno!

(Ona.rs)