Njujorški čizkejk morate da probate: Topi se u ustima, a ukus je kao iz snova
Iako mnogi preferiraju verziju za voćnim prelivom, ovom desertu treba dati šansu da vas osvoji
Njujorški čizkejk ne deluje toliko zanimljivo kao onaj sa voćnim prelivom, ali verujte da se dosta razlikuje od voćnog i da je ukus zaista jedinstven.
Ako ne verujete rečima, probajte da verujete ukusima - evo recepta za savršeni, njujorški čizkejk.
Sastojci za njujorški čizkejk:
Za koru:
- 250 g krekera ili keksa po izboru
- 100 g otopljenog putera
- 100 g šećera
- čaša soka po želji
Za fil:
- 250 g krem sira
- 150 g šećera
- so
- 100 g pavlake
- malo soka od limuna
- vanilin ekstrat
- 4 jajeta
- 2 žumanceta
Priprema njujorškog čizkejka:
Sameljite krekere, pa dodajte malo soli, šećer i puter. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu, pa dolijte sok.
Poravnajte testo od krekera na dno odabrane tepsije.
Mikserom mutite krem-sir, pa dodajte postepeno šećer, so, pavlaku, sok od limuna, jaja i na kraju vanilin ekstrat. Pravite pauzu od jednog ili dva minuta između dodavanja sastojaka.
Kada se sve sjedini i postane penasto, uključite rernu na 180 stepeni.
Kašikom stavite fil preko napravljene kore, a zatim ubacite da se peče od 50 do 60 minuta.
Posle pečenja, kolač smestite u frižider da se rashladite pre posluživanja.
Prijatno!
(Ona.rs)