Kiš od spanaća: Obrok za svako doba dana
Kiš je obrok koji gotovo svi vole i dobro je došao u svako doba dana. Možete ga jesti kao užinu, može biti i deo ručka, a slatko ga je pojesti i za doručak ako ostane od prethodnog dana. Mnogo je sastojaka koji mogu dominirati ovim jelom, ali malo šta tako dobro ide sa testom i sirom kao spanać.
Recept za kiš nije komplikovan, a svakako možete praviti i svoju kombinaciju sastojaka. U nastavku pogledajte naš predlog.
Sastojci za kiš sa spanaćem:
za testo:
- 400 g brašna
- 100 g margarina
- 1 kašičica soli
- voda
za fil:
- 400 g spanaća
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 250 g mladog, maje slanog sira
- malo dimljene slanine (opciono)
- so
- biber
Priprema kiša sa spanaćem:
Umesite testo od navedenih sastojaka. Dodajite vode toliko da dobijete ujednačeno, nelepljivo testo.
Ohladite ga u frižideru oko sat vremena.
Spanać operite list po list, pa ga sitno iseckajte.
Dodajte mu jaja, mleko, sir, a ukoliko volite miris i ukus suvog mesa, stavite i bez dodatne masnoće preprženu slaninu.
Razvijte testo, pa ga premestite u pleh, da pokrije i ivice. Preko njega sipajte fil stavire u reru zagrejanu na 200 stepeni.
Pecite dok porumeni.
Prijatno!
(Ona.rs)