Kiš od spanaća: Obrok za svako doba dana

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Kiš je obrok koji gotovo svi vole i dobro je došao u svako doba dana. Možete ga jesti kao užinu, može biti i deo ručka, a slatko ga je pojesti i za doručak ako ostane od prethodnog dana. Mnogo je sastojaka koji mogu dominirati ovim jelom, ali malo šta tako dobro ide sa testom i sirom kao spanać.

Recept za kiš nije komplikovan, a svakako možete praviti i svoju kombinaciju sastojaka. U nastavku pogledajte naš predlog.

Sastojci za kiš sa spanaćem:

za testo:

  • 400 g brašna
  • 100 g margarina
  • 1 kašičica soli
  • voda

za fil:

  • 400 g spanaća
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 250 g mladog, maje slanog sira
  • malo dimljene slanine (opciono) 
  • so
  • biber

Priprema kiša sa spanaćem:

Umesite testo od navedenih sastojaka. Dodajite vode toliko da dobijete ujednačeno, nelepljivo testo.

Ohladite ga u frižideru oko sat vremena.

Spanać operite list po list, pa ga sitno iseckajte.

Dodajte mu jaja, mleko, sir, a ukoliko volite miris i ukus suvog mesa, stavite i bez dodatne masnoće preprženu slaninu.

Razvijte testo, pa ga premestite u pleh, da pokrije i ivice. Preko njega sipajte fil stavire u reru zagrejanu na 200 stepeni.

Pecite dok porumeni.

Prijatno!

(Ona.rs)