Kaneloni sa sirom i spanaćem: Idealan letnji ručak za koji vredi kratko stati kraj šporeta

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Svaki zalogaj donosi čaroliju ukusa

Foto:Shutterstock

Spanać je odličan za letnje obroke, a naročito ako se fino ukombinuje sa ostalim namirnicama. Recept za kanelone sa spanaćem i sirom će vam poslužiti kao inspiracija da ipak nakratko stanete kraj šporeta, a verujte - vredeće!

Sastojci za kanelone sa spanaćem i sirom:

  • 250 g kanelona, jedna kutija
  • 200 g spanaća
  • 200 g feta sira
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 g narendanog kačkavalja
  • brašno
  • mleko
  • so
  • biber
  • origano

Priprema kanelona sa spanaćenm i sirom:

U zagrejanoj šerpici dodajte vrlo malo ulja. U nju sipajte brašno i malo mleka, kako biste napravili bešamel sos.

Dodajte so, biber i malo origana.

Sve umutite i sklonite sa vatre i po želji dodajte beli luk.

U posebnoj šerpi izdinstajte crni luk i dodajte spanać.

Kada se izdinsta, dodajte feta sir i pomešajte. Polovinu sosa dodajte spanaću, a ostatak sačuvajte za prelivanje.

Kanole napunite mešavinom sa spanaćem i ređajte u vatrostalnu činiju.

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Kaonole prelijte sosem.

Ubacite ih da se peku oko 30 minuta, a 10 minuta pred kraj pospite preko narendani kačkavalj.

Prijatno!

(Ona.rs)