Kaneloni sa sirom i spanaćem: Idealan letnji ručak za koji vredi kratko stati kraj šporeta
Svaki zalogaj donosi čaroliju ukusa
Spanać je odličan za letnje obroke, a naročito ako se fino ukombinuje sa ostalim namirnicama. Recept za kanelone sa spanaćem i sirom će vam poslužiti kao inspiracija da ipak nakratko stanete kraj šporeta, a verujte - vredeće!
Sastojci za kanelone sa spanaćem i sirom:
- 250 g kanelona, jedna kutija
- 200 g spanaća
- 200 g feta sira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g narendanog kačkavalja
- brašno
- mleko
- so
- biber
- origano
Priprema kanelona sa spanaćenm i sirom:
U zagrejanoj šerpici dodajte vrlo malo ulja. U nju sipajte brašno i malo mleka, kako biste napravili bešamel sos.
Dodajte so, biber i malo origana.
Sve umutite i sklonite sa vatre i po želji dodajte beli luk.
U posebnoj šerpi izdinstajte crni luk i dodajte spanać.
Kada se izdinsta, dodajte feta sir i pomešajte. Polovinu sosa dodajte spanaću, a ostatak sačuvajte za prelivanje.
Kanole napunite mešavinom sa spanaćem i ređajte u vatrostalnu činiju.
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Kaonole prelijte sosem.
Ubacite ih da se peku oko 30 minuta, a 10 minuta pred kraj pospite preko narendani kačkavalj.
Prijatno!
(Ona.rs)