Ovaj recept za lenju pitu sa jabukama morate probati: Sočan kolač sa malo šećera i puno ljubavi
Pripremite desert uz koji su rasle generacije
Lenja pita sa jabukama je brz i jednostavan desert koji spaja sočne, izrendane jabuke sa koricom koja se topi u ustima.
Recept ćete obožavati zbog lake pripreme i vrlo brzo upamtiti.
Sastojci za lenju pitu sa jabukama:
- 4 veće jabuke
- 1 kašičica cimeta
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje kristal šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1 jaje
- 1/2 šolje putera, otopljenog
Priprema lenje pite sa jabukama:
Oljuštite jabuke, uklonite seme i izrendajte ih na krupnoj strani rende. Stavite izrendane jabuke u posudu i dodajte cimet, smeđi šećer i limunov sok. Dobro promešajte da se sve sjedini i ostavite sa strane.
U drugoj posudi, pomešajte brašno, kristal šećer, prašak za pecivo i so. Dodajte jaje i otopljeni puter, pa dobro promešajte dok se sve sastojke ne sjedine i formira se gusta smesa.
Prelijte polovinu testa u podmazan pleh za pečenje, ravnomerno rasporedite. Preko testa rasporedite izrendane jabuke sa sokom. Zatim prelijte preostalom polovinom testa preko jabuka i lagano poravnajte.
Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite lenju pitu oko 40-45 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa boja.
Izvadite pitu iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Poslužite toplu ili hladnu, po želji uz dodatak sladoleda, šlaga ili sveže voće.
Prijatno!
(Ona.rs)