Pikantni letnji đuveč od povrća: Lagani hranljivi obrok

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za savršen ručak je nikad jednostavniji!

Foto: Shutterstock

Ako vam je meso dosadilo, a niste raspoloženi ni za omiljeno letnje jelo svih vremena - sataraš, evo sjajne ideje za vaš nedeljni ručak. Uz ovo jelo možete poslužiti pirinač, pastu, somune, tortilje.

Sastojci za pikantni letnji đuveč:

  • 250 gr tofu sira ili dimljenog tofu sira
  • 5 srednjih paradajza
  • 1 stabljika celera
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • 1 kašičica mlevene aleve paprike
  • pola kašičice kumina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja

Priprema pikantnog letnjeg đuveča:

Ukoliko je tofu sir koji ćete koristiti pun vode procedite ga ili ga uvijte u čistu krpu i stavite pod neki teži predmet (ovo obično nije potrebno ako koristite dimljeni tofu, on je suvlji). Ostavite oko sat vremena tako da voda izađe iz tofua i on postane suvlji. Nasecite ga prvo na tanke kriške, a onda opet na vrlo tanke štapiće.

Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine, te dodajte ulje, crni luk i papriku te kuvajte oko pet minuta. Zatim dodajte paradajz, celer i sve začine. Promešajte. Kuvajte još oko tri minuta. Dodajte tofu sir i sejtan. Poravnajte smesu u tiganju i ubacite je u dobro zagrejanu rernu, na oko sedam minuta.

Služite dok je toplo.

Prijatno!

(Ona.rs)