Ovakve gozleme još niste probali: Recept za turske palačinke mekane kao duša
Grabićete se za njih
Turske palačinke ili kako ih još nazivamo, gozleme, tu su da svojom mekoćom otope naša srca. Recept je vrlo lak i savršen ako tražite pripremu doručka bez mnogo utrošenog vremena.
Uživajte u ovim mekanim i ukusnim palačinkicama.
Sastojci za gozleme:
- 250 g brašna
- 150 ml vode
- kašičica suvog kvasca
- pola kašičice soli
- 2 kašike ulja
- 2 kašike jogurta
- 150 g kačkavalja
Priprema gozlemi:
Zagrejte vodu tako da bude mlaka, dodajte suvi kvasac, brašno i so i zamesite meko testo.
Prekrijte ga pamučnom krpom i ostavite da odstoji pola sata, odnosno dok se količina testa ne udvostruči.
Zatim testo podelite na četiri dela, razvaljajte oklagijom i premažite dresingom koji ste napravili od ulja i jogurta.
Na polovinu svakog dela testa stavljajte krupnije izrendan kačkavalj, pa preklopite drugim delom testa, pritisnite prstima sa strane i opet ostavite da odstoji desetak minuta.
Tiganj premažite uljem, dobro zagrejte, pa spuštajte gozleme i pecite sa obe strane dok ne porumene.
Izvadite ih iz tiganja, secite na polovine i služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
(Ona.rs)