Ovaj potaž od bundeve ima tajni sastojak i nepobediv je! Svi će vam tražiti recept
Jesen je doba potaža, a vreme je i više nego idealno za pravi domaći potaž od bundeve.
Mnogima je na listi omiljenih jela, naročito kada zahladni, a svaka domaćica vremenom pronađe jedan sastojak koji njen potaž čini za nijansu lepšim od klasičnog. Kako ne biste mnogo tragali, sa zadovoljstvom ćemo vam "pozajmiti" recept za potaž od bundeve sa "tajnim sastojkom" koji će ukus dodatno dovesti do izražaja, ali i nanizati vam komplimente.
Sastojci za potaž od bundeve:
- 500 g bundeve
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 2 dl neutralne pavlake
- so
- biber
- ulje
- 1 đumbir
Priprema potaža od bundeve:
Očišćenu bundevu isecite na komade i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Šargarepu i beli luk iseckajte sitno i propržite na malo ulja i dinstajte zajedno. Oljuštite i iseckajte i đumbir.
Sve prebacite u šerpu i dolijte dve čaše vode, pa štapnim mikserom ispasirajte povrće. Neka se krčka na srednjoj vatri, pa dodajte neutralnu pavlaku, so i biber.
Posle 10 minuta sklonite potaž sa vatre.
Po želji, nakon što izvadite iz rerne bundevu, možete ubaciti na kockice naseckan hleb kao krokete, koje treba preliti maslinovim uljem, začinima po želji i naseckanim belim lukom.
Poslužite uz gust jogurt ili pavlaku i uživajte u potažu sa đumbirom, koji će mu dati drugačiju i osvežavajuću notu.
Prijatno!
(Ona.rs)