Predahnite od teške praznične trpeze i uživajte u zdravom, ukusnom falafelu koji se jednostavno pravi

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da predahnete od nezdrave hrane, koja se u velikim količinama unosi tokom prazničnih dana, imamo pravo rešenje za vas - recept za falafel.

Sastojci:

Tahini sos:

Kao meru koristite šolju za čaj od 240 ml.

  • ¾ šolje tahini paste
  • sok od jednog limuna
  • sok od jedne limete
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašika sitno seckanog peršuna
  • najviše 1 šolja hladne vode

Za serviranje:

Tortilja ili pita hleb, humus, salata od krastavca, luka i paradajza sa malo sveže nane.

Priprema:

Leblebiju prelijte sa dvostruko više vode u velikoj činiji pa ostavite da stoji nepokriveno, minimum 12 sati na sobnoj temperaturi. Najbolje je da to uradite uveče, za sutra.

Sutradan procedite i isperite leblebiju. Nemojte je kuvati. Za uspešnost falafela je ključno da ne kuvate leblebiju i ne koristite već skuvanu leblebiju iz tegle/konzerve.

(Ona.rs/Milin kuvar).