Minjon kocke: Savršen sitni slavski kolač sa božanstvenom aromom badema, oraha i lešnika

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Praznična trpeza zahteva mnogo uloženog truda, i, povremeno, čini da nam ponestane ideja, pogotovo kada su u pitanju deserti. Budite kreativni i ne igrajte na sigurno, a mi vam prenosimo recept savršenih Minjon kocki.

Sastojci:

Tamni deo:

  • 12 (punih) kašika šećera
  • 4 kašike vode
  • 300 gr oraha
  • 100 gr crne čokolade
  • 125 gr maslaca/margarina

Beli deo:

  1. 12 (punih) kašika šećera
  2. 4 kašike vode
  3. 300 gr badema
  4. aroma badema
  5. 100 gr bele čokolade
  6. 125 gr maslaca/margarina

Krem deo:

  • 12 (punih) kašika šećera
  • 4 kašike vode
  • 300 gr lešnika
  • 100 gr bele čokolade
  • 125 gr maslaca/margarina

Glazura:

  • 150 gr bele čokolade
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Ušpinujte šećer sa vodom. Šećer špinujete posebno za svaki deo. Vodite računa da ga ne prešpinujete.

U šećer dodajte ostale sastojke.

Za tamni deo: orahe, čokoladu i na kraju maslac. Mešajte dok se masa ne ujednači. Dobijenu masu razlijte tanko da bude debljine oko 3 mm.

Za beli deo: u ušpinovan šećer dodajte badem, belu čokoladu, aromu badema i na kraju maslac. Sve ujednačite i masu izlite preko tamnog dela. Badem uvek pre nego što ga sameljem ogulim pa propečem u rerni da da lepšu aromu.

Za krem deo: u ušpinovan šećer dodajte lešnike, belu čokoladu i na kraju maslac. Najbolje da lešnike pre nego što ih sameljete fino ispečete u rerni, daće lepšu aromu.

Dobijenu masu rasporedite preko belog dela. Dimenzije tacne u kojoj sam razlivala su 25x35 cm.

Od gore stavite glazuru od čokolade i ulja, koje ste istopili na pari.

Ukoliko želite možete, i pre nego što stavite glazuru, iseći kolač na kockice pa svaku kockicu glazirati čokoladom. Samo će vam tada trebati dosta više čokolade za glaziranje.

Prijatno!

(Ona.rs)