Tajna najmekših i najvazdušastijih palačinki je u jednoj namirnici i ne, nije u pitanju kisela voda
Za pripremu ukusnih palačinki ne treba puno sastojaka pa ni vremena za pripremu, osim naravno da se naoružate strpljenjem dok ih budete pekli. Palačinke su odličan način za razbuđivanje ujutru ili kada vam se najave iznenadni gosti. Sigurno je da su vam mame i bake nekad spremale ovu mnogima omiljenu poslasticu i koje mnoge vraća u detinjstvo.
Međutim, od sastojaka zavisi i da li će palačinke biti ukusne, a onda i mekane i fine. Postoji tajni sastojak koji je preporučljiv da ubacite u testo za palačinke kako bi one bile vazdušaste i meke kao duša. Potrebno je da napravite svoju mlaćenicu. Jednostavno dodajte dve kašike limunovog sok u dve šolje mleka i ostavite da odstoji sa strane oko 10 minuta, kao kada koristite kvasac kojem treba vremena da se aktivira. Upravo ova kiselina u mlaćenici ili limunovom soku je ključ za vazdušaste palačinke - kada kiselina reaguje sa sodom bikarbonom, dobićete mehuriće koji stvaraju mnogo lakše i vazdušastije palačinke.
Kada ovo odstoji, dalje spremajte palačinke onako kako inače to radite, po standardnom receptu, piše "Marie Saba".
Javite nam utiske posle pripreme, da vidimo da li ste zadovoljni.
(Ona.rs)