Srpski šef savetuje kako da napravite domaći majonez od kuvanih jaja: Recept koji svima uspeva, jako je ukusan

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Kako smo u danima Vaskrsa, kada kuvanih jaja ima u izobilju, mnogi se pitaju šta da rade sa kuvanim jajima koja preteknu, odnosno ostanu i posle obeležavanja Vaskrsa. Kuvana jaja možete iskoristiti na nekoliko načina, upotrebiti ih za razne salate, ili roladu od mesa, a srpski šef Filip Ćirić daje savet kako da napravite majonez od kuvanih jaja.

Kako on sam kaže, toliko je ukusan i nije previše masan, pa gotovo svi mogu da ga jedu, a zbog jaja ima tu punoću ukusa da je prosto savršen sa rusku salatu.

Sve što treba da uradite jeste da oljuštite kuvana jaja, posolite po ukusu, pa sipate istu količinu šećera, malo bibera, malo vode (oko dve kašike) i jedna kašika sirćeta. Za dodatni ukus, srpski šef Filip Ćirić dodao je i kašičicu senfa i ulja. Sada nastupa štapni mikser koji će sve to lepo da sjedini. Njegov savet je da, ukoliko primetite da je majonez malo gušći, slobodno možete dodati još malo vode.

Takođe, Filip Ćirić kaže da možete po ukusu dodati više žumanaca ili domaće maslinovo ulje, jer sve to samo ide u prilog ovom ukusnom majonezu.

(Ona.rs)