Recept za mini pice koje nestaju dok trepneš – idealne za lenje večeri, iznenadne goste ili večernji hedonizam

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Ove mini pice su brze, meke, mirisne i imaju sve što ti treba za mali trenutak radosti. Plus: praviš ih od sastojaka koje već imaš u kuhinji.
Bilo da ti treba utešan zalogaj posle napornog dana ili nešto "slano i savršeno" za Netflix & chill, ovo je recept koji ne zahteva ni kulinarski talenat ni puno vremena – a daje taj osećaj doma, mira i topline.

Sastojci (za oko 10 mini pica):

  • 300 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca (7 g)
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 150 ml mlake vode

Za premaz:

  • 3 kašike paradajz pirea ili pasirani paradajz
  • origano,
  • bosiljak,
  • biber po ukusu

Za filovanje:

  • rendani kačkavalj
  • šunka, pečurke, masline, kukuruz, rukola… šta god ti srce (ili frižider) poželi!

Priprema:

Zamesi testo: U činiji pomešaj brašno, so, šećer i kvasac. Dodaj maslinovo ulje i postepeno mlaku vodu. Mesiti dok ne dobiješ glatko testo (5–7 minuta).

Pokrij krpom i ostavi da naraste 30–40 minuta.

Umešano testo podeli na kuglice veličine jajeta. Svaku razvuci u mali krug debljine oko 1 cm.

Premaži paradajz sosom i pospi začinima.

Poređaj nadev po želji – obavezno završi sa sirom (jer to pravilo postoji s razlogom).

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 12–15 minuta, dok ivice ne dobiju zlatnu boju.

 Saveti za lajfstajl efekat

Ako želiš da izgledaju fensi, koristi mini modle u obliku srca ili zvezda.

Serviraj uz čašu vina i malo rukole na vrhu – pica se odmah transformiše u “aperitivo”.

Napravi ih s prijateljima kao DIY veče – svako nek filuje svoju!

(Ona.rs)