Domaćinski i savršen sladoled od vanile: Letnja osvežavajuća čarolija u vašoj kuhinji
Kad je vruće, ništa ne prija kao hladan sladoled. Ovaj domaći recept ne zahteva mašinu, a daje kremasti i bogat ukus sa samo nekoliko sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake (šlag pavlake)
- 1 konzerva kondenzovanog mleka (oko 400 g)
- 2 kašičice ekstrakta vanile (ili zrno vanile, isečeno po dužini)
Priprema:
U velikoj činiji, penasto umutite slatku pavlaku mikserom dok ne dobiješ čvrste vrhove, kao kada praviš šlag. Pažljivo umešajte kondenzovano mleko i vanilu u umućenu pavlaku, mešajući lagano da zadrži vazdušastu teksturu. Smesu prebacite u posudu sa poklopcem i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, idealno preko noći. Izvadite sladoled nekoliko minuta pre serviranja da malo omekša, pa uživajte u kremastom letnjem raju!
Za osvežavajuću varijantu, možete dodati sitno iseckane jagode, borovnice ili komadiće čokolade.
Ako volite intenzivniji ukus, ubacite malo rendane limunove kore ili prstohvat morske soli.
Poslužite sa domaćim sosom od malina ili karamelom za potpuni užitak.
Prijatno!
(Ona.rs)