Ukusni recept nutricionistkinje Tijane Mladenović: Napravite sami NAJZDRAVIJI EUROKREM i uživajte u čaroliji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Letnje vrućine mame nas da tražimo osveženje, a šta može biti bolje od slatkog užitka bez griže savesti? Poznata nutricionistkinja i Instagram influenserka Tijana Mladenović, čije savete prati preko 140 hiljada ljudi, objavila je idealan recept za zdrav i ukusan desert - domaći eurokrem!

Tijana tvrdi da je ovo savršena alternativa kupovnim kremovima, puna ukusa i zdravih sastojaka, bez dodatih šećera i štetnih aditiva. Posebno naglašava da je odličan izbor za celu porodicu, pa čak i za decu.

- Kao osnovu koristim indijski orah od kog pravim puter, ali umesto njega može da se koristi i lešnik, objašnjava Tijana.

Smesu zatim deli na dva dela, jedan sa belom, a drugi sa tamnom čokoladom, pri čemu je važno da tamna čokolada sadrži minimum 70% kakao delova, a bela da bude bez šećera.

- Ocena je 100 od 10, poručuje Tijana, oduševljena rezultatom.

ZDRAV DOMAĆI EUROKREM – RECEPT

Sastojci:

300g sirovog indijskog oraha

150g bele čokolade bez dodatog šećera

150g tamne čokolade (min. 70% kakao delova)

30g kokosovog ulja

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašičica soli

Priprema:

Ispecite indijski orah u rerni na 180°C oko 8-10 minuta, dok ne porumeni.

Pečeni indijski orah prebacite u blender, dodajte vanilu i so, pa blendirajte dok se ne dobije puter. Dobijeni puter od indijskog oraha podelite na dva jednaka dela.

Otopite belu čokoladu sa polovinom kokosovog ulja. U posebnoj posudi otopite i tamnu čokoladu sa preostalim uljem.

U jedan deo putera dodajte otopljenu belu čokoladu, pa blendirajte dok se ne dobije glatka i ujednačena smesa. U drugi deo putera dodajte otopljenu tamnu čokoladu, pa ponovite postupak.

U staklenu teglu sipajte obe smese, kako biste dobili prepoznatljivi crno-beli krem.

Čuvajte u frižideru u zatvorenoj posudi.

Ovaj zdravi eurokrem je idealna opcija za doručak, užinu ili kao slatkiš koji možete jesti bez griže savesti. Bez aditiva, lako se pravi kod kuće i može stajati u frižideru više dana. Probajte, ukus vas sigurno neće razočarati!

(Ona.rs)