Otkrijte kako da za samo 10 minuta napravite kremaste štanglice sa čokoladom i kikiriki puterom bez pečenja

K. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Ako volite kombinaciju čokolade i kikiriki putera, ove štanglice će vam postati omiljena poslastica! Ne zahtevaju pečenje, pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je bogat, kremast desert koji se topi u ustima.

Potrebno vam je samo pet sastojaka i desetak minuta pripreme – ostatak posla odradi frižider. Idealne su kada želite nešto slatko, a nemate vremena ili volje da uključujete rernu.

Odlične su uz kafu, za dečje rođendane ili kao slatka doza energije tokom dana. Čuvajte ih u frižideru i uživajte u svakom zalogaju!

Vreme pripreme: 10 minuta + oko 2 sata hlađenja

Sastojci za štanglice sa čokoladom i kikiriki puterom:

Foto: Shutterstock

1 šolja (226 g) neslanog putera, otopljenog i prohlađenog

1 ½ šolja (396 g) kremastog kikiriki putera

1 ¾ šolja (210 g) šećera u prahu

2 šolje (240 g) mlevenog keksa

1 ½ šolja (270 g) čokoladnih kapljica

Priprema:

Obložite kvadratni kalup (20×20 ili 23×23 cm) papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom.

U velikoj posudi pomešajte otopljeni puter i 1¼ šolje (330 g) kikiriki putera. Mikserom na srednjoj brzini ili ručno dobro sjedinite.

Dodajte šećer u prahu i mutite dok se potpuno ne poveže, zatim umešajte mleveni keks i sjedinite spatulom.

Prebacite smesu u pripremljeni kalup, poravnajte i stavite u frižider dok pravite glazuru.

Foto: Shutterstock

U posudi pogodnoj za mikrotalasnu pomešajte čokoladne kapljice i preostalih ¼ šolje (66 g) kikiriki putera. Zagrevajte u intervalima od 30–40 sekundi, mešajući između svakog.

Kada ostane samo nekoliko otopljenih komadića, mešajte dok ne dobijete potpuno glatku smesu.

Prelijte čokoladnu glazuru preko baze od kikiriki putera, poravnajte i vratite u frižider najmanje dva sata. Zatim izvadite i isecite na štanglice.

(Ona.rs/Nezavisne)